Celler de vi a casa

Celler de vi a casa

Si som amants del bon vi i ens agrada tenir una bona selecció a casa, hem de pensar en la millor manera de conservar-los o, en cas de voler, adequar el lloc on la botella pugui envellir a l’ampolla. Per tot plegat, res millor que instal·lar un celler de vi a casa. Per...
Què és la refrigeració?

Què és la refrigeració?

Podem definir la refrigeració com un procés termodinàmic que baixa o manté el nivell de calor d’un espai, una substància o, fins i tot, un cos. Una curiositat és que el fred, en realitat, no existeix si parlem en termes científics, i que hauríem de parlar de major o...
Aire condicionat i bombes de calor

Aire condicionat i bombes de calor

Tots sabem què són els aparells d’aire condicionat. Són àmpliament usats tant en fred industrial, com en cases particulars. El que poca gent sap, però, és que la aerotèrmia és a dir, l’ús de bombes de calor, és una forma eficaç i ecològica d’escalfar una habitació....
El buit en els sistemes de refrigeració

El buit en els sistemes de refrigeració

Moltes vegades ens oblidem de la importància d’efectuar el buit en una nova instal·lació  frigorífica, d’aire condicionat o, també, després de realitzar una reparació en la qual hem hagut d’obrir el sistema per on circula el gas refrigerant. La importància és cabdal...
Ventilació!

Ventilació!

La ventilació és vida, és canvi. La renovació de l’aire d’un recinte climatitzat, és substituir un aire amb baixa qualitat per la salut de les persones i introduir un aire nou, net, amb olors o sense, millor que el que hi havia. Actualment, això només és possible amb...
Humitat relativa (HR%) als mobles i cambres frigorífiques

Humitat relativa (HR%) als mobles i cambres frigorífiques

Per definir la importància que té la humitat relativa en l’aire que està en contacte amb els aliments, hauríem de ser conscients dels efectes que pot causar, sobretot, una manca de HR%. Per als productes, la pèrdua de HR% a dins dels ambients refrigerats és important...